Des que estic clavat a açò de la política tot em sembla més senzill, i m’explique. Abans de militar a un partit, abans de participar activament al valencianisme polític, pensava que la meua actuació individual poc podria nodrir o aportar al conjunt. Pensava, que tant valia que entrara què no, què segurament, dins del BLOC, el meu paper es limitaria a pagar la quota, anar a algun sopar i fer acte de presència a les assemblees. Res més allunyat de la realitat. Una volta dins m’he adonat de la importància que juguen les persones, des de les que ocupen els més alts càrrecs fins al militant de base (bé, almenys dins d’este partit). M’he adonat de lo molt que es pot fer, de lo molt que es pot contribuir i de la satisfacció que, al mateix temps, la meua tasca em proporciona. Tal volta siga perquè el valencianisme és un moviment que no va massa sobrat de personal, però la qüestió és, què ací, qui vol treballar pot fer-ho i qui té bones idees, qui vol aportar i dir la seua, ho fa.

Així, la dita: tota pedra fa paret, ha resultat ser en este cas certa, i tan certa! No vos equivoqueu, els partits no són una mena d’OVNI’s estranys, són organitzacions formades per persones, per persones que senten, que treballen, que tenen il·lusions. Persones que a voltes encerten i altres tenen errades. I un moviment com el nostre, necessita, més que qualsevol altre, gent que senta, que treballe i que tinga il·lusions. Ara ens trobem en un moment històric, el valencianisme, compta amb 2 diputats a les Corts, i és ara, en este precís moment quan més esforços calen, quan més gent, més mans i més cervells necessita el valencianisme. Si ben bé han hagut moments que lo millor ha estat quedar-se a casa, éste sens dubte no és un d’eixos moments.

Molt a sovint, i més últimament, escolte comentaris del tipus: “és què el BLOC és massa d’esquerres/dretes per a mi” “és què no m’acaba d’agradar el missatge” “és què no estic d’acord amb els pactes amb EU” Doncs bé, el BLOC està obert a escoltar totes eixes crítiques i des de dins no només es pot criticar sinó que es pot contribuir a canviar les coses que no ens agraden. Hui més que mai, el BLOC necessita de tots i totes. El País Valencià ens necessita a tots.

*És un article trobat a la xarxa i signat per Amadeu “de l’Horta”