Les persones que formem o votem al BLOC creiem en la participació ciutadana, en una democràcia participativa que controle constantment la gestió del poder feta pels legítims representants del poble. I creiem en eixa forma de fer política perquè no ens assusta que, el dia que ens toque gestionar l’Ajuntament, el ciutadà ens puga dir “això no”, o “millor per ací”. Al contrari, ens sembla que així es governaria millor.

Les persones que formen o voten el PP de Castalla no han cregut mai en la participació ciutadana. Nosaltres hem intentat que reflexionen sobre el tema, que facen passos per comprovar que aixina realment es governa millor. I ho seguirem intentant. Però fins ara no semblen disposats a avançar.

Quan l’alcalde va anunciar unilateralment l’establiment d’un termini per a presentar propostes, no ens va agradar la forma de fer-ho. Però era un innegable primer pas, encara que amb un sistema molt poc transparent i molt limitat en el temps. Hem intentat complementar eixe primer pas amb la transparència que aportaria una major presència i participació del poble en le plenari municipal, que és on es decideix el destí de la ciutat.

El resultat ha sigut, novament, una decepció. Els hem destapat, però no estem feliços, perquè haguérem volgut que aquell primer pas fóra de veritat. El PP està còmode i complagut de la seua capacitat per obtenir grans majories, i creu que els mètodes que li han servit per arribar on estan els garanteixen la permanència en el poder.

La indignació d’alguns grups de gent no s’han fet esperar (vegeu Quina Castalla Volem o Castalla Oberta), però potser seria hora que el poble els ho diga amb l’únic llenguatge que el PP entén en este moment: amb els vots de les urnes.