L’Executiva del BLOC va subscriure ahir la coalició amb Iniciativa del Poble Valencià (IdPV) i amb Els Verds per presentar una candidatura conjunta a les Eleccions Generals. IdPV és un partit de nova creació, escindit d’EU i format per les corrents “Esquerra i País” i “Projecte Obert”, que representaven el 45% de la militància d’EU.

Les candidatures de cada circunscripció estaran encapçalades per les següents persones:

– Rafa Climent, alcalde de Muro pel BLOC, serà el cap de llista per la circunscripció d’Alacant.

– Isaura Navarro, que ha sigut la diputada al Congrés dels Diputats que més iniciatives parlamentàries ha presentat de tot l’hemicicle durant la legislatura 2004-2008, i que acaba de donar-se de baixa d’Esquerra Unida per formar Iniciativa del Poble Valencià, serà la cap de llista per la circunscripció de València.

– Alfred Remolar, regidor del BLOC a la ciutat de Castelló, encapçalarà la llista per la circunscripció de Castelló.

El Secretari General del BLOC, Enric Morera, considera que la coalició és “positiva, útil, valenciana i progressista”, a més de ser l‘única opció política que pot defensar amb plenitud els interessos del poble valencià front al bipartidisme, ja que és l’única que no està subordinada a cap direcció central ni centralista.

L’Executiva Nacional del BLOC fa una crida a les valencianes i als valencians “que vulguen treballar per la vertebració d’un espai polític propi”. En aquest sentit, Morera ha anunciat que la nova coalició durà a terme una campanya innovadora per aconseguir crear “una opció forta front al bipartidisme”.