Per a Zapatero, el PP és el principal (o l’únic) problema d’Espanya. Per al PP, ho és Zapatero. “No es lo mismo”, diuen uns (i tenen raó que Zapatero no és com Rajoy), però Zapatero no ha aportat solucions als principals problemes de la gent, ni tampoc sembla tindre solucions. “Las ideas claras”, diuen els altres, però no saben si prohibir el català o fer escoles catalanes en Madrid, i tampoc tenen clar si fer el transvassament de l’Ebre a Múrcia o no fer-lo i recuperar vots en Aragó.

L’estratègia del PP i el PSOE es pot resumir en un joc. Mireu el punt negre de la imatge durant un minut, i voreu com desapareixen els colors:
L’estratègia és molt clara: si fixen l’atenció en l’adversari, la gent no prestarà atenció als problemes reals.

El resultat de les eleccions està molt més clar del que ens volen fer creure: governarà Zapatero, sense majoria absoluta. El PP, amb la seua actitud antinacionalista, s’ha tancat les portes dels pactes amb CiU o el PNB, i per tant no perilla el govern progressista, ja siga amb majoria ampla o estreta. Si és estreta, haurà de buscar més pactes que els de ERC i IU que l’han mantingut la major part de la legislatura.

Si la majoria és estreta, tindre dos diputats valencians pot ser determinant i ens pot aportar molts beneficis polítics. Per això, volem demanar-te el vot per a la coalició BLOC-INICIATIVA-VERDS: per a poder influir en el nou govern del PSOE. I t’oferim el nostre programa per a que quan et facen mirar el punt negre, no perdes de vista els colors. Comptem amb tu.

Programa electoral del BLOC-INICIATIVA-VERDS