El passat 9 d’octubre va explosionar un artefacte incendiari a les portes de la seu nacional del BLOC. Els nostres diputats van presentar una proposició no de llei que, a més de condenar aquest atemptat, demanava que s’investigara l’explosió. De fet, el cas està en mans de l’audiència nacional.
En les Corts, dimarts 17, s’ha debatut aquesta proposta. Finalment, tots els grups parlamentaris, inclòs el PP, han aprovat una esmena transaccional que suposa un pas històric cara a reconèixer la violència que pateixen partits, entitats i persones, com el BLOC.
Morera ha apuntat que, tot i que arriba tard, la proposta ha volgut fer justícia amb el nostre passat, amb als atemptats que van patir Fuster i Sanchis Guarner, i atacs com els que militants i seus nacionalistes i d’esquerres han vingut patint històricament al País Valencià.
Pel seu interès i perquè suposa un pas endavant, vos adjuntem el text de la proposta aprovada finalment:
1.- Les Corts condemnen les acciones violentes que, des d’organitzacions d’ultradreta i neonazis, venen patint persones, entitats i formacions polítiques progressistes i nacionalistes de la Comunitat Valenciana i que, segons l’informe Raxen, situa la nostra Comunitat al capdavant de les autonomies espanyoles en violència racista i xenòfoba.
Alhora, Les Corts manifesten la seua solidaritat amb les persones, entitats i formacions polítiques que les pateixen.
2.- Les Corts Valencianes insten al Consell de la Generalitat a dirigir-se al Govern d’Espanya
a) perquè continue aplicant les mesures necessàries que eviten que eixe tipus d’accions vandàliques i antidemocràtiques puguen seguir produint-se.
b) perquè elabore un estudi detallat del contingut de l’artefacte que va explosionar la nit del 8 al 9 d’octubre del 2007 en la seu nacional del BLOC, així com sobre les línies de treball que s’estan desenvolupant al voltant de l’atemptat, sempre i quan el coneixement d’aquestes dades no afecte substancialment la investigació policial i al procediment judicial en curs.
c) perquè, en col•laboració amb l’administració autonòmica, continue desenvolupant i, en la mesura del possible, reforce les investigacions dirigides a conèixer l’origen i les activitats de les bandes terroristes d’ultradreta i neonazis
d) perquè decrete les mesures escaients per evitar la difusió de les activitats d’aquestes bandes terroristes per internet.
e) perquè estudie la petició de crear una fiscalia especialitzada en aquest tipus d’accions violentes.
3.- El Consell donarà compte a aquestes Corts de les gestions realitzades i del grau de compliment de la present resolució en un termini màxim de sis mesos.