El pròxim congrés de la federació socialista valenciana canviarà les sigles PSPV-PSOE per les de PSCV-PSOE i eliminarà la denominació “País Valencià”.

El President Nacional del BLOC, Josep Mª Pañella, ha declarat hui que “tots els militants socialistes descontents per l’eliminació de les sigles PSPV tenen obertes les portes del BLOC per a configurar una alternativa progressita i defensar els interessos del País Valencià i dels seus ciutadans”.

Les declaracions de Pañella són la resposta a l’anunci de la Ponència del Congrés del PSPV-PSOE, que ha anunciat el canvi de les sigles del partit, que passaran a ser PSCV-PSOE i s’eliminarà tota la denominació històrica i estatutària de “País Valencià”.

Segons el BLOC, l’anunci de la Ponència socialista és “la renúncia final” dels socialistes a defensar els interessos del valencianisme progressista i la dissolució en el socialisme espanyolista que representen José Bono, Rodríguez Ibarra o Alfonso Guerra.

Des del BLOC s’afirma també que “els socialistes que es declaren hereus de l’històric Partit Socialista del País Valencià dels anys 70 tenen el BLOC com a únic referent valencianista i progressista”.