El Plenari ha transcorregut finalment sense que l’alcalde haja inclós la moció del BLOC sobre la demanda de la línia del ferrocarril Villena-Foia de Castalla com a punt específic en l’ordre del dia.

1. El primer punt ha sigut l’aprovació de l’acta anterior. La regidora del PSOE, Maite Gimeno, ha protestat pel fet que l’acta no reflectia diversos moments de l’anterior plenari. Finalment s’ha aprovat l’acta.

2. Juan Antonio Cerdà, “el Sobe”, ha pres possessió com a regidor del BLOC en substitució de Tino Bernabeu.

3. Modificació de contracte de la construcció de l’auditori. 8 VOTS A FAVOR (PP), 3 ABSTENCIONS (2 BLOC, 1 PSOE).

4. Aprovació de l’expropiació de diverses finques situades al casc antic per a la construcció d’habitatges de protecció especial. 11 VOTS A FAVOR (8 PP, 2 BLOC, 1 PSOE).

5. Aprovació de l’inici del procediment per a la modificació puntual del Pla General d’Ordenació Urbana. 11 VOTS A FAVOR.

6. Apertura de termini d’exposició pública de la modificació puntual del Pla General d’Ordenació Urbana. 11 VOTS A FAVOR.

7. Redacció d’un estudi sobre la ubicació d’un centre comercial en la zona de la cooperativa. 11 VOTS A FAVOR (El BLOC ha votat a favor de l’elaboració de l’estudi, a falta de conéixer les conclusions).

8. Pròrroga del contracte de l’Ecoparc. 8 VOTS A FAVOR (PP), 3 ABSTENCIONS (2 BLOC, 1 PSOE).

9. Restabliment de l’equilibri econòmic de la concessió de la neteja viària i la recollida de la brossa. 8 VOTS A FAVOR (PP), 3 ABSTENCIONS (2 BLOC, 1 PSOE).

10 i 11. Coneixement dels acords de la Junta de Govern i de l’Alcaldia.

12. MOCIONS.

– Moció presentada pel BLOC sobre demanda d’una línia ferroviària entre Villena i la Foia de Castalla, en col·laboració amb l’Unió Comarcal d’Empresaris de la Foia de Castalla. En votar la urgència, ha sigut rebutjada per 9 VOTS EN CONTRA (8 PP, 1 PSOE), i 2 A FAVOR (BLOC).

– Moció presentada pel BLOC sobre la modificació de l’ordenança del Mercat, a instància de veïns de la zona que s’havien queixat d’alguns aspectes molestos. En votar la urgència, ha sigut rebutjada per 8 VOTS EN CONTRA (PP) i 3 A FAVOR (2 BLOC, 1 PSOE).

– Moció presentada pel BLOC sobre la concessió d’una ajuda a la compra dels llibres de text als alumnes de 5é i 6é de primària i de 1r, 2n, 3r i 4t d’ESO. En votar la urgència, ha sigut rebutjada per 8 VOTS EN CONTRA (PP) i 3 A FAVOR (2 BLOC, 1 PSOE).
Punxeu ací per a descarregar un gràfic explicatiu.

El PSOE no ha presentat mocions.

13. PREGUNTES

– Pregunta formulada pel BLOC sobre les queixes d’alguns veïns i de membres de la comunitat britànica per la celebració de l’espectacle del Bou Embolat.

Respon la regidora Susan McKenzie, en castellà, que ella i 3 membres més de la comunitat britànica han redactat una carta en què manifesten estar molt contents de viure en Castalla i que valoren molt positivament totes les festes populars. McKenzie ha acusat al portaveu del BLOC, Joan Yagüe, d’anar en contra de les festes. Joan Yagüe li ha respost que el BLOC està a favor de les festes tradicionals del poble, però no d’espectacles com “el bombero torero” o el Bou Embolat. Yagüe ha insistit diverses vegades sobre si la sra. McKenzie estava a favor del Bou Embolat, i la britànica ha contestat repetidament que a ella i als seus amics els agrada molt Castalla.

– Pregunta formulada pel BLOC sobre la destitució del regidor Tomàs Rico com a membre de la Comissió de Govern.

L’alcalde ha contestat que en el grup popular hi ha un acord de l’inici de la legislatura en què tots els regidors passaran per la Comissió de Govern. Joan Yagüe ha preguntat per què l’alcalde no va voler contestar a eixa pregunta en l’anterior plenari, si la resposta era tan senzilla. El debat ha acabat en este punt, però caldrà comprovar si realment es continuen produint relleus en el grup popular.

– Preguntes formulades pel BLOC sobre l’incompliment de la sentència de tancament de les emissions il·legals d’Onda 15.

L’alcalde ha contestat que ell considera que la sentència està executada, perquè va notificar a Onda 15 l’ordre de tancament. La sanció que va imposar a la mercantil va ser notificar-li l’ordre de tancament. A més, diu l’alcalde que ja no existeix cap societat amb el nom “Onda 15” emitint en Castalla. Sobre qui ha sigut el responsable municipal d’este tema, l’alcalde diu que el responsable és ell mateix. Sobre si pensa prendre mesures de tancament forçós, l’alcalde ha dit que no. Sobre qui va autoritzar a Paco Navarro i a Sergio Iborra emetre l’arranc de les bandes del dia 1 de setembre, l’alcalde diu que ell mateix. Sobre si es van utilitzar per part de Paco Navarro i Sergio Iborra els telèfons de l’Ajuntament per a l’emissió, l’alcalde diu que sí. Sobre quantes voltes ha contractat a Onda 15 des de l’ordre de tancament, l’alcalde diu que mai, perquè Onda 15 no existeix.

El debat ha acabat en este punt, però des del BLOC no podem sinó advertir que l’alcalde està incorrent en nombroses irregularitats que seran denunciades pròximament i que poden ocasionar l’inhabilitació de l’alcalde.

– Preguntes formulades pel BLOC sobre la baixada dels nivells dels aqüífers de Castalla.

José Lino Rico ha respost que creu que el PP està fent una bona gestió de l’aigua en Castalla. Ha dit que ha demanat explicacions a l’empresa sobre la baixada, però no les ha volgut comunicar al plenari. Sobre que si s’han marcat objectius en matèria hídrica, ha dit que sí, però no ha volgut transmetre’ls al plenari. Sobre quines mesures pensa prendre l’equip de govern per conservar i recuperar els aqüífers, José Lino ha contestat que “RESAR MOLT”. Finalment, sobre si és conscient l’equip de govern que el manteniment dels recursos hídrics corre perill, José Lino ha contestat que “en el PP som més conscients que qualsevol persona del BLOC”.

– Preguntes formulades pel PSOE sobre les queixes dels agents de la Policia Local.

L’alcalde ha contestat que mai ha pagat en negre i que mai ha obligat a fer hores extra. I que no li sembla bé que un partit com el PSOE qüestione les decisions de l’alcaldia sobre la Policia Local.

PRECS

– Prec del BLOC, en què es demana que es netege la zona del carrer Blasco Ibáñez els diumenges pel matí, per eliminar les restes de begudes, vòmits, gots, ampolles de vidre… que es generen en eixa zona els dissabtes a la nit.

Sabina Santonja ha contestat que s’ha adquirit una màquina i que els operaris de neteja ja passen els diumenges a les 7 del matí.

– Prec del BLOC, en que es demana que amb els 40 euros de la taxa de la brossa, que fa pocs anys que es cobra, es substituisca el sistema de recollida de la brossa. El BLOC demana que s’instalen contenidors soterrats amb el sistema de “paperera” per a una millor imatge i higiene viària.

El PP respon que amb els 40 euros per casa es sufraga la totalitat de la despesa de la recollida de la brossa, però que no pensen canviar el sistema de recollida de la brossa, perquè “que t’arrepleguen la brossa de la porta de ta casa sense que tingues que anar a un altre carrer és lo millor”.