Extret de www.escaparatedigital.com

L’Ajuntament de Castalla enderrocarà els habitatges del casc antic que es troben en situació de runa, per evitar que puguen esfondrar-se de manera accidental.
La mesura es pren després de la caiguda de dues cases deshabitades en la illa situada entre el Carril de la Sang i la plaça de Sant Tomás, durant la matinada del 3 al 4 de gener, que es suma al d’uns altres tres habitatges abandonats que es van esfondrar fa un parell de mesos en les immediateses del parc de Les Parres.

El PP demanarà a l’Institut Valencià de la Vivenda (IVVSA), un organisme depenent de la Conselleria d’Habitatge de la Generalitat, que assumisca el cost de la construcció de noves vivendes en les illes enderrocades.

El portaveu de l’Executiva Local del BLOC, Ferran Martínez, va explicar que els regidors d’esta formació “han presentat des de l’any 1999, i de forma reiterada, mocions en les quals es proposava que l’Ajuntament destinara ajuda econòmica i tècnica per revitalitzar el casc antic. La resposta del PP sempre ha sigut negativa, i ara en veiem el resultat”.

Així mateix, el portaveu del BLOC, Joan Yagüe, va afirmar que l’alcalde “actua només quan cauen les cases”. Segons Yagüe, “el BLOC té intenció de recolzar l’equip de govern en el cas que Prats es comprometa a destinar ajuts municipals a aquelles persones que vulguen reformar un habitatge al casc antic”.

L’edil nacionalista va demanar la “implicació” de l’alcalde, “fent ús dels pressuposts, i no solament demanant almoina a la Conselleria“.