El BLOC és un partit valencianista, progressista i ecologista. Per eixe ordre.
Creiem que cal fer este aclariment per defensar-nos de les especulacions no buscades pel nostre partit. Els rumors que s’escampen a través de diferents vies formen part de la batalla interna del PP de Castalla, de la incapacitat dels partits que no formem part del govern per arribar a la majoria del poble, i de la mateixa falta de reflexió per part dels ciutadans i les ciutadanes. Quan s’uneixen estos tres factors, les parts interessades en el conflicte són capaces de manipular fàcilment alguns sectors socials amb un simple missatge anònim vomitat a través d’Internet.
La política del BLOC de Castalla és molt clara:
– volem la democratització de les decisions municipals
– volem la recuperació d’un sentiment identitari col·lectiu que ens impulse cap al progrés econòmic
– volem la sostenibilitat i la preservació de la gran riquesa natural del nostre poble
Fets, i no paraules. Qui coneix les nostres propostes al llarg de l’existència del BLOC de Castalla entendrà que uns missatges a través d’internet no haurien de sembrar dubtes sobre polítiques institucionals molt clares desenvolupades des de fa 11 anys. Però ho han fet.
Qui coneix també la manera de treballar de les persones del BLOC de Castalla, també sap que, lluny de posicions dogmàtiques, sempre hem intentat el diàleg i la col·laboració entre els partits polítics. I no ho hem aconseguit mai.
Però això no impedeix que el BLOC estiga obert a parlar amb tots. Amb el PSOE, amb els diferents sectors enfrontats del PP, i amb tots els ciutadans i ciutadanes de Castalla. Per això ens vam oferir a donar estabilitat institucional quan va esclatar la crisi “popular”, i per això els nostres regidors parlen amb tots: amb l’alcalde, amb Tomàs, amb Maite, i amb tot el món que vulga expressar la seua opinió.
Però dialogar no és acordar, i el BLOC no té cap acord que no siga desenvolupar el seu programa polític: valencianisme, progressisme i ecologisme.
Per si no ha quedat clar: la declaració de la Serra del Maigmó com a Espai Natural Protegit va ser possible gràcies a la pressió del poble contra la central eòlica, però la seua traducció institucional va ser una moció elaborada pels nostres companys Adrià Carbonell i Ferran Martínez que va ser presentada en diferents Ajuntaments reclamant la protecció del Maigmó i que va indignar l’anterior alcalde Juan Rico. Una moció que va arribar a la direcció nacional del BLOC, que la va negociar directament amb el Conseller de Medi Ambient de l’època (senyor Blasco), que la va acceptar amb modificacions i va declarar el Paisatge Protegit de la Serra del Maigmó.
El BLOC és qui més ha lluitat per defensar el territori de l’urbanisme depredador. És tan absurd pensar que ara estaríem disposats a desprotegir el que tant ens va costar protegir, que no podem entendre com hi ha gent que pot caure en la trampa parada per diferents actors. Desemmascarem-los:
– El sector PP-Juan Rico va maltractar el BLOC com mai ho havia fet amb cap altre partit. No va entrar mai a debatre res amb nosaltres i va sembrar un gran odi polític entre els dos partits. Este sector creu, erròniament, que una suposada sensibilitat valencianista de l’actual alcalde possibilita l’enteniment i l’acord entre el BLOC i Paneta, i per combatre esta entesa que no existeix, ataca al BLOC per internet intentant sembrar el dubte i erigint-se com a grans defensors del medi ambient. Ja ho vam dir: “el seu cinisme arriba a l’estratosfera”.
– El sector PP-Paneta es veu en minoria i vol controlar el temps que li queda en el govern. Per això sempre ens pregunta què votaríem en tal o tal tema. D’això parlem amb Paneta, però senzillament li diem el que votarem i no entrem en cap tipus d’acord. Els acords s’haurien pogut produir si l’alcalde haguera sigut valent i haguera trencat el seu grup municipal per a fer un govern plural amb el BLOC i el PSOE, evidentment renunciant a bona part dels salaris desorbitats i portant endavant un programa polític conjunt. Però no es va atrevir i no hi ha acords possibles amb ell.
– El PSOE, com nosaltres, veu grans dificultats per arribar a la majoria del poble. Però de tant en tant equivoca el tir i intenta créixer a base d’atacar al BLOC. No entén que el BLOC sí que pot créixer cap al PSOE sense perdre vots, però si el PSOE intenta créixer cap al BLOC perdrà un bon grapat de vots de la frontera PP-PSOE, que és la frontera que decideix les eleccions a dia de hui. És la seua decisió.
D’ací menys d’un any torna a haver eleccions municipals. Si algú pensava que la política era una cosa llunyana, esta legislatura ha demostrat com d’important pot arribar a ser: salaris desorbitats en temps de crisi, obres mal gestionades, interessos urbanístics d’un sector i altre del PP que comprometen la gestió dels problemes importants… per això volem acabar instant a una reflexió, no per repetida menys important:
Les persones que pateixen per la situació política i volen influir o fins i tot decidir el futur del nostre poble tenen molts camins, però el més efectiu és afrontar la situació de cara i oferir-se per a servir i representar la voluntat del poble. Les portes del BLOC estan obertes per a totes les persones que ho vulguen fer.