Quan estan a punt d’acomplir-se els primers 50 dies del nou govern municipal amb majoria d’esquerres, el col·lectiu local del BLOC de Castalla vol transmetre als veïns una sèrie de reflexions respecte de les primeres actuacions del govern:

– En primer lloc, volem destacar la novetat que suposa en Castalla un govern que ja no és monocolor, sinó tricolor, amb els avantatges i inconvenients que això suposa. Ni els partits polítics, ni els membres del govern i de l’oposició estaven acostumats al diàleg i a l’intercanvi d’opinions. Es nota la falta de costum, però amb molta il·lusió es debaten els programes dels dels diferents partits i s’arriben a acords plurals i consensuats en les qüestions que van sorgint.

– En segon lloc, assumim que el programa del govern no pot ser monopolitzat per les propostes que el BLOC-COMPROMÍS portàvem en el nostre programa de govern, i que per tant els altres partits del govern també han d’assumir la mateixa reflexió i no intentar monopolitzar els seus programes.

– En tercer lloc, volem mostrar el nostre compromís amb el canvi. Hem entrat en un acord de govern per canviar les polítiques i també les formes. Estem compromesos amb la democratització de les decisions polítiques, amb la transparència, amb la defensa de la pluralitat i la llibertat d’expressió, amb la participació ciutadana, amb la igualtat de drets i deures i amb la lluita contra el clientelisme practicat pels anteriors governs. Estes premisses estan marcant ja l’acció de govern dels regidors del BLOC i no ens desviarem ni un mil·límetre d’estes bases.

– En quart lloc, volem mostrar la nostra satisfacció per l’acció de totes les àrees del govern en estos 50 dies. Assumim les decisions preses pels regidors del BLOC i també pels altres regidors del govern, començant per la forta reducció de salaris i despeses innecessàries i seguint amb totes i cadascuna de les decisions preses per tal de solucionar els problemes que han anat apareixent.

– En cinquè lloc, reconeixem que el govern té inexperiència en alguns aspectes i que alguns dels temes que hi ha sobre la taula es precipiten de manera sobrevinguda i amb poc temps de reacció. Les prioritats imperioses com la solució de la problemàtica de l’escoleta infantil, del carrer Major i l’elaboració del pressupost, així com l’organització i el seguiment de les nombroses activitats que es desenvolupen durant l’estiu, fan que la coordinació d’altres decisions més simbòliques (i no per això menys importants) estan sent relegades per a un període més ordinari com serà a partir del mes de setembre.


En este sentit volem explicar que la instal·lació de la Plaça de Bous portàtil i la tortura del “Bou Embolat” són accions contractades per l’anterior govern del PP i impossibles de cancel·lar sense un desemborsament econòmic desorbitat en concepte de rescissió contractual. A partir de l’any que vé no tornarà a haver bou embolat a Castalla.

També volem reiterar el compromís del BLOC i de la majoria del govern amb la defensa, la potenciació i la normalització del valencià. Si durant estos 50 dies no s’ha vist un canvi al respecte, garantim que al llarg de la legislatura es mostrarà el ferm compromís del govern, i com no pot ser d’altra manera, del BLOC en particular, en este tema.

Volem recordar que la publicació “Crónica de Castalla” és una publicació privada sobre la qual el govern no intervé directament, sinó que es limita a sufragar una part del seu cost amb publicitat institucional. Els regidors del BLOC ja han mostrat el seu descontent amb el manteniment de la publicitat institucional a una publicació feta íntegrament en castellà i que es limita a alabar les accions de govern sense donar cabuda a l’oposició . Ho vam denunciar quan estàvem a l’oposició i ho seguim denunciant ara. Prometem que forçarem la supressió de la publicitat institucional (que també reben altres mitjans com Escaparate o Onda15) si no hi ha un ús preferent del valencià i si no es dóna cabuda en ares a la pluralitat a totes les propostes i denúncies de tots els partits, i especialment al partit de l’oposició.

– Finalment, volem aplaudir especialment el gran treball que estan fent els nostres regidors Joan Antoni Cerdà i Lusa Monllor en les seues àrees. Volem destacar la transparència i la rapidesa amb que el regidor de Manteniment Urbà està solucionant els problemes que els veïns plantegen directament o a través de la web. Volem anunciar que des de Medi Ambient s’està estudiant la manera de recuperar el Riu Verd com a espai natural i com a zona d’ús social recreatiu i turístic, i que ja han començat les primeres gestions al respecte. I volem també remarcar la gran faena que des de la regidoria de Cultura i Patrimoni s’està portant a terme en l’organització d’actuacions en favor dels artistes locals i també de la promoció cultural i del patrimoni de Castalla.