El regidor de Medi Ambient de l’Ajuntament de Castalla, Joan Antoni Cerdà, ens acaba d’informar que l’incendi d’esta vesprada al coll del Portell de Catí ha siguit totalment extingit per part dels Bombers.


Ha cremat una superfície de 2.000 metres quadrats de matoll i pinar baix. Les brigades han estat treballant tota la vesprada eliminant qualsevol material sec que poguera fer revifar el foc. Les brigades es quedaran durant les pròximes hores i especialment faran el seguiment i vigilància de la zona durant tota la nit, seguint el protocol de la lluita contra incendis.


El regidor vol insistir en l’enorme agraïment que tot el poble de Castalla ha de dirigir a la tasca dels Bombers, que han actuat amb una gran eficàcia i han arribat a la zona de l’incendi a temps de poder apagar un incendi que podia haver significat un autèntic desastre ecològic.

La Guàrdia Civil està investigant les causes de l’incendi, i li han comunicat que a 10 metres de l’incendi s’ha trobat un conjunt d’objectes, entre ells un encenedor, que han sigut recollits pels agents a falta de les conclusions definitives de la investigació.

El regidor també demana molt especialment a tota la població que extreme la vigilància durant tot l’estiu, que estiga atenta a qualsevol vehicle o persona que mostre una actitud sospitosa i que no dubte en avisar als telèfons d’emergències davant de qualsevol indici que puga posar en perill la zona del Paisatge Protegit de la Serra del Maigmó.