Notícia apareguda hui al diari Información:

Castalla mostra el seu patrimoni

Un total de 263 estudiants han descobert part de la cultura del municipi en què viuen
Una de les activitats programades va ser la visita dels alumnes al castell de la localitat. informacióUna de les activitats programades va ser la visita dels alumnes al castell de la localitat.

Molts estudiants de Castalla han visitat alguna vegada el castell, però segurament pocs hagin entrat a la casa de la família Rico o participat en la simulació d’una excavació arqueològica. L’Ajuntament de Castalla, en aquest sentit, pretén explicar als escolars del municipi l’ampli i destacat patrimoni cultural amb què compta aquesta població de la Foia.
 
 A través de la regidoria de Patrimoni, l’equip de govern ha posat en marxa, un any més, un programa de col·laboració amb els diferents centre educatius. En aquesta ocasió, els alumnes de quart de Primària del col·llegi Rico Sapena, els de cinquè de Primària i primer, segon, tercer i quart d’ESO del Maria Assumpta, així com els de segon d’ESO de l’institut Enric Valor han participat en la iniciativa municipal. A més, aquest any, com a novetat, s’ha incorporat el Centre de Formació de Persones Adultes, sumant, en total, 263 estudiants.
 
El principal objectiu és apropar el patrimoni cultural als alumnes de la localitat, perquè “coneguen els seus valors i el paper que té en la nostra societat”, tal com ha assenyalat el tècnic de la corresponent àrea, Juan Antonio Rico.
 
El programa contempla tant classes teòriques, les quals s’imparteixen en els propis centres educatius, com visites a alguns béns culturals. El castell va ser un dels llocs escollits pel departament de Patrimoni i en ell es van realitzar diverses activitats de la mà de dos animadors socioculturals en pràctiques. Tot i que molts dels alumnes ja havien visitat la fortalesa, molts no coneixien la seua història, la qual van poder aprendre.
 
D’altra banda, també van poder descobrir la casa de la família Rico, “un dels edificis pairals més antics de Castalla”, tal com ha recalcat el tècnic municipal. I una de les activitats que va agradar en major mesura als escolars va ser la simulació d’una excavació arqueològica.
 
Des de la Regidoria de Patrimoni, així mateix, han volgut incidir en la importància que té que s’hagi adherit el centre d’adults, ja que “som conscients que tant els adults com els nens tenen dret a gaudir del patrimoni cultural del municipi”.
En definitiva, els 263 participants han tingut l’oportunitat de conèixer una mica més la història del poble on viuen al llarg del curs 2011-2012.