El regidor de Manteniment Urbà, Joan Antoni Cerdà, ens demana que traslladem esta informació:

1. Durant alguns dies d’esta setmana, ha hagut un tall en el subministrament d’aigua en les zones rurals de Castalla entre les 22h i les 06h. Demanem disculpes als usuaris per les molèsties que els haja pogut causar.

2. El motiu d’estes restriccions és que el cabal d’eixida del pou de l’empresa concessionària Aguas de Jijona, que fins ara era suficient per a abastir la població, ha resultat insuficient degut a l’augment de la demanda que s’ha produït durant estos dies, bé per l’augment de les temperatures, o bé per l’ompliment de piscines i altres usos en les zones rurals.

3. He requerit a l’empresa concessionària, tal com estableix la normativa, que augmente el cabal d’eixida del pou per tal de fer front a esta situació, de manera que en els pròxims dies ja no es produiran restriccions.

4. Al mateix temps, he acordat amb l’empresa gestora de l’aigua, Aquagest, la construcció urgent d’una estació potabilitzadora d’aigua a l’eixida del pou Cantarina, sense que supose una modificació de les tarifes d’aigua (modificació que va ser denegada pel plenari fa pocs mesos). L’estació potabilitzadora permetrà l’ús de l’aigua del pou Cantarina per a ús urbà, ja que eliminarà l’excés de ferro que conté l’aigua de l’aqüífer.

5. Vull demanar a la població que siga conscient que la situació de les reserves d’aigua no és la que ens havien explicat els anteriors governs del PP. No hi ha aigua per a una població de 3 voltes Castalla ni hi ha aigua per a 100 anys si continuem amb el ritme actual de consum. Per tant, demane que tots fem un ús responsable de l’aigua i que siguem conscients que hem de reduir el consum a l’estrictament necessari si no volem que el subministrament d’aigua siga un problema recurrent en el futur.

Moltes gràcies per la vostra atenció,

Joan Antoni Cerdà Parreño
Regidor de Manteniment Urbà