Lusa Monllor: “És l’inici d’un pla estratègic per a recuperar el Barri Antic i l’economia local”

L’Ajuntament de Castalla ha atorgat finalment el finançament per a l’elaboració de l’estudi multidisciplinar que ha de servir de base per a la revitalització del malmés Barri Antic de la població. La redacció de l’estudi serà coordinada per l’Associació d’amics i veïns del centre històric i redactada l’empresa monoD estudio.

L’estudi s’iniciarà amb un projecte participatiu, que comprén quatre fases on s’aniran incorporant les conclusions dels diversos tallers que realitzarà l’equip coordinador juntament amb els grups socials locals, els tècnics i la comissió de seguiment. Les quatre fases són: la fase de diagnòstic, la fase de formació, la fase de propostes i els resultats. Totes componen els passos necessaris per a dur a terme un pla de revitalització, en el que la participació ciutadana serà l’element clau. La primera de diagnòstic està pressupostada en 10.000 euros, i servirà per conèixer la situació actual, les seues necessitats tan com les seues potencialitats.

La regidora de Patrimoni Cultural, Lusa Monllor, ha explicat que “és l’inici d’un pla estratègic per a recuperar el Barri Antic i l’economia de Castalla. La revitalització del Barri Antic serà un procés llarg, que permetrà que Castalla recupere un espai que no hauríem d’haver perdut mai, i que al mateix temps serà la gran oportunitat per a impulsar el turisme, el comerç, la rehabilitació de vivendes i crear llocs de treball”.