Lusa Monllor: “La incompetència del regidor és molt dolorosa per als aturats”
Els regidors de Compromís per Castalla van demanar en el plenari del passat dimecres la dimissió del regidor d’ocupació, Ramiro Prats, per la pèrdua del fons del Plan Empleo destinat a la contractació de persones en el municipi. Segons Lusa Monllor,” la pèrdua és d’al voltant dels 30.000 euros o més, però el més greu és que eren llocs de treball per a Castalla“.

En una pregunta al Ple, Compromís demanava saber qui era el regidor responsable. L’alcalde va cedir la paraula al regidor d’ocupació, Ramiro Prats, que segons la portaveu de Compromís, Lusa Monllor, “només va buscar excuses i en cap moment va reconéixer el seu gravíssim error”.


La convocatòria de subvencions publicada per la Diputació d’Alacant el 5 de juliol passat i a la que podien adherir-se tots els ajuntaments de la província, donava 15 dies de termini per a presentar la documentació. Les ajudes servien per a ajudar a la contractació de persones del municipi “per periodes superiors a 3 mesos”, i la ressolució indica que l’Ajuntament perd l’ajuda “per no presentar la documentació necessària”.


La resolució de denegació de l’ajuda a Castalla, publicada en el BOP del 29 d’agost és, en opinió Monllor, “demolidora”. “Quan llegim la resolució i queda patent que Ramiro Prats no ha presentat la documentació, la sensació és d’indignació. La incompetència que demostra el regidor és molt dolorosa per als aturats i les seues famílies. Per respecte a tots ells, hauria de dimitir o ser cessat per l’alcalde”.
Durant el Pleno i en posterior comunicat a la premsa, Ramiro Prats intenta traslladar la culpa a l’anterior equip de govern, mentint sobre la data de convocatòria del Plan Empleo. Aclarim les dates amb els següents retalls del DOGV i del Butlletí Oficial de la Província:
Imatge 1: DOGV de 28 de març de 2013. La Conselleria obri la convocatòria a la que només poden inscriure’s les diputacions provincials.MAIG DE 2013. MOCIÓ DE CENSURA. GOVERN DEL PP-UCID.


Imatge 2: BOP de 5 de juliol de 2013. La Diputació d’Alacant obri la convocatòria del Plan Empleo a la que poden inscriure’s els Ajuntaments. Dóna 15 dies de termini.

Imatge 3: WEB MUNICIPAL DE L’AJUNTAMENT DE CASTALLA. 17/07/2013. El regidor de personal (Ramiro Prats) publica en la web municipal que ha assistit a la reunió del Plan Empleo impulsat per la Diputació. Però no presenta la documentació. “Comprometido con la ocupación”, diu ell.

Imatge 4: BOP de 29 d’agost de 2013. La Diputació d’Alacant resol les subvencions a cada poble. Indica expressament que l’Ajuntament de Castalla no ha presentat la documentació.