El diputat del BLOC en les Corts Valencianes i secretari general del partit nacionalista, Enric Morera, ha presentat una Proposició No de Llei per al seu debat en el pròxim Ple de les Corts demanant la construcció de la línia ferroviària Villena-Biar-Onil-Castalla-Ibi.

Reproduïm el text de la proposició:

A LA MESA DE LES CORTS

Enric Morera, portaveu adjunt del grup parlamentari EU-BLOC-Verds-IR: COMPROMÍS, d’acord amb allò disposat en els articles 160 i següents del RC, presenta la següent Proposició No de Llei.

EXPOSICIÓ DE MOTIUS

Recentment, la Unió Comarcal d’Empresaris de la Foia de Castalla (UCEF) ha sol·licitat la creació d’una línia de transport ferroviari entre Villena i la Foia de Castalla amb capacitat per al transport de passatgers i mercaderies.

L’impuls de les línies de transport ferroviari presenta, en este cas, un conjunt d’avantatges importants que aconsellen l’aposta decidisca per este tipus de transport com són, entre altres:

– la major capacitat de viatgers respecte dels vehicles privats.

– el menor consum d’energia i el fet que no consumeix combustibles fòssils.

– la major accessibilitat per a tot tipus de viatgers.

– la connexió més ràpida i més barata amb les grans rutes de transport de mercaderies.

– l’impuls de l’obra pública és una solució per combatre la desocupació del sector de la construcció privada en la present etapa de destrucció d’ocupació.

Per tot això, presentem la següent :

PROPOSTA DE RESOLUCIÓ

Les Corts insten el Consell a sol·licitar al Govern d’Espanya la incorporació de la línia ferroviària Villena-Biar-Onil-Castalla-Ibi com a prioritat en matèria d’infraestructures.

Les Corts insten el Consell a sol·licitar al Govern d’Espanya les partides pressupostàries necessàries durant l’exercici 2009 per tal de licitar a la major brevetat la fase d’estudi del projecte i accelerar al màxim els tràmits d’execució del projecte.

Les Corts, 16 de novembre de 2008

Enric Morera