El Plenari celebrat el passat dia 4 de febrer a les 13h30′ va comptar amb els següents punts:

1. Aprovació d’acta acterior.

2. Aprovació de l’inventari de bens de l’Ajuntament. 4 abstencions (BLOC i PSOE) i 9 vots a favor (PP).

3. Aprovació de l’expedient d’expropiació forçosa per a la construcció d’habitatges de protecció oficial al barri antic. Es va aprovar per unanimitat, però la portaveu socialista va preguntar per què en cases de la mateixa superfície s’havien pagat quantitats tan diferents com 96000 € i 15000 €. L’alcalde va explicar que la casa per la que s’han pagat 96000 € era d’uns anglesos que l’havien rehabilitat, mentre que l’altra estava en estat d’abandonament.

4. Aprovació del canvi d’ús d’una parcela municipal en la Llauria. La parcela tenia la catalogació d’ús Educacional, i passarà a ús Dotacional (que possibilita l’ús Educacional, l’Esportiu i Altres). Es va aprovar per unanimitat.

5. Conveni de col·laboració entre l’oficina municipal de turisme i la Generalitat Valenciana. Es va explicar per part de l’alcalde que fins ara només hi havia un conveni firmat amb el Patronat Costa Blanca de la Diputació d’Alacant, i que el conveni permetrà accedir als circuits turístics on es promociona la Generalitat Valenciana, a més del suport tècnic de la Conselleria de Turisme. Es va aprovar per unanimitat.

6. Aprovació de la prorroga de contracte de serveis d’escoles esportives municipals. Es va aprovar per unanimitat. Cal remarcar que el que es prorrogava era el servei d’escoles municipals, no la gestió integral de les instal·lacions municipals. Els regidors del BLOC demanaran una reunió amb el regidor d’Esports per a transmetre-li i debatre un conjunt de propostes.

7. Aprovació de modificació d’un representant en el Consell Escolar Municipal per part de l’AMPA de l’institut. És un tràmit legal acceptar els representants que proposen les entitats. Es va aprovar per unanimitat.

8. Expedient de constitució del consorci del pacte territorial industrial i d’ocupació de la Foia. L’alcalde informa de les últimes reunions del consorci, i mostra els seus dubtes sobre el contingut dels Estatuts. S’acorda que abans d’aprovar els Estatuts cal perfilar els continguts de les actuacions a realitzar pel consorci.

9. Moció del PP sobre l’escola Muntori, per tal que l’Ajuntament modifique el projecte constructiu per adaptar-lo a la normativa. 9 vots a favor (PP) i 4 en contra (BLOC i PSOE).

10. PREGUNTES DEL BLOC:

– 1. L’Ajuntament té previst realitzar un estudi arqueològic en la zona on s’han de construir les vivendes de protecció oficial del Casc Antic? José Lino explica que l’Ajuntament no té obligació de realitzar cap estudi arqueològic en el Casc Antic perquè legalment no té la catalogació de Casc Antic. Yagüe pregunta que com és que no té aquesta catalogació, i Lino respon que s’ha de tramitar.

– 2. L’Ajuntament havia estudiat la situació de les cases que finalment van caure a principis de gener? José Lino respon que no hi havia cap estudi, perquè l’Ajuntament no estava obligat a fer-lo.

– 3. Per què l’equip de govern no comunica als grups municipals fets tan greus com la caiguda de les cases del Casc Antic, i informa primer a la premsa? L’alcalde respon que era un dia no laborable i que van procedir a interessar-se primer per la gent, buscar una arquitecta que revisara l’estat de les cases, i que van pensar que el més important era buscar una solució al problema. L’alcalde diu que no tornarà a passar, i que informarà als grups personalment.

– 4. Quines solucions s’ha donat a la gent que s’ha desallotjat de les seues cases? L’alcalde diu que s’ha buscat allotjament a tota la gent, bé en l’hotel o en algunes cases.

– 5. Per què la pàgina web de l’oficina de Turisme, que s’ha renovat fa poc, no està també en valencià? Susan McKenzie respon que han tingut molta faena amb l’assistència a Fitur i que s’està traduint poc a poc a l’anglés, i que després es traduirà al valencià.

– 6. Per què no s’ha obert ja al trànsit la zona de la Revolteta del Pago, si es veu clarament que les obres ja estan acabades? L’alcalde diu que l’empresa no ha acabat oficialment l’obra, però que si no l’acaba, l’Ajuntament ho acabarà amb els diners de la fiança que va dipositar l’empresa. Diu també que en aquella zona s’ha d’ubicar el nou centre de salut i un heliport.

– 7. En l’acta del plenari del 26 de març de 2008 diu que es va aprovar la renovació de les senyals de la zona de la Senieta de l’Auelet. Fa quasi un any, i no s’han canviat. Per què? Gisela respon que en un mes o un mes i mig estaran canviades, perquè s’havien prioritzat altres zones.

– 8. Per què el PP de Castalla fa un ús partidista de la publicació “Crònica de Castalla”, pagada per tots els castelluts, i l’aprofita per a criticar als altres grups municipals? L’alcalde respon que “Crònica de Castalla” és per a informar del que es fa, i que l’article en què es criticava al BLOC i al PSOE no havia d’haver aparegut. Yagüe diu que el BLOC envia les seues propostes a “Crònica de Castalla” i que no les publiquen mai. L’alcalde diu que si l’oposició presenta les seues propostes i no fa crítiques polítiques sí que ho han de publicar.